Mirco Pruyser

Hockeyers gelijk tegen Argentinië in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben in hun vijfde duel in de Pro League gelijkgespeeld tegen Argentinië. In een spannend duel in Buenos Aires hielden Oranje en Argentinië elkaar op 2-2, waarna de Nederlanders de shoot-outs beter namen.

In aanloop naar de trip naar Argentinië hakte coach Caldas een aantal stevige knopen door. Zo nam hij afscheid van oudgedienden Valentin Verga en Bob de Voogd.

Ook Seve van Ass stond verrassend genoeg niet aan de afslag in Buenos Aires. Hij werd op het laatste moment vervangen door Jelle Galema.

Flitsende start

Slechts vijf minuten had Oranje nodig om op voorsprong te komen. Mirco Pruyser scoorde uit de rebound, na een rommelige Nederlandse strafcorner.

Argentinië sloeg even later terug via Lucas Martínez, die profiteerde van een foutje van Sander Baart. In dezelfde minuut herstelde Billy Bakker met een frommelgoal de Nederlandse voorsprong: 2-1.

Billy Bakker

Na dat spectaculaire begin ontwikkelde het duel zich in een spannende vechtwedstrijd, waarbij de groene kaarten over en weer vlogen. Na rust pikte Nederland de draad weer en kreeg ook goede kansen via Joep de Mol, Bjorn Kellerman en Thijs van Dam.

Treffer geannuleerd

Aan het einde van het derde kwart dacht Oranje op 3-1 te komen uit een strafcorner van Mink van der Weerden. Arbiter Steve Rogers was echter niet zeker van zijn zaak en vroeg video-arbitrage aan. Daaruit bleek dat de push van Van der Weerden boven de knie en dus gevaarlijk was, waarop de treffer werd geannuleerd.

De Argentijnen waren er na rust nog amper aan te pas gekomen, maar bij de eerste strafcorner na rust (de zesde in totaal) pushte José Tolini de gelijkmaker schitterend in het dak van het doel.

Shoot-outs

In de shoot-outs hielden de Nederlanders het hoofd een stuk koeler dan de thuisploeg.

Klein Zwitserland-speler Nicólas Keenan verprutste de eerste poging van Argentinië meteen door de bal met de bolle kant de toucheren. Ook Martin Ferreiro en sterspeler Agustin Mazzili (beiden spelend voor Pinoké) misten voor het thuisland.

Aan Nederlandse kant troffen Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman en Jonas de Geus wel doel en dus ging het bonuspunt naar Nederland.