Fortuna Sittard en FC Emmen houden elkaar in belabberd duel in evenwicht

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Emmen

Fortuna Sittard en FC Emmen hebben aan een belabberd duel in Limburg ieder een punt overgehouden: 0-0. Een fikse tegenvaller voor de gastheren die zes van hun laatste zeven thuiswedstrijden in de eredivisie hadden gewonnen.

De wedstrijd was net zo slecht als het veld in Sittard. Aan werklust geen gebrek, maar beide ploegen slaagden er maar niet in een goede aanval op de mat te leggen.

Toch werd er voor rust twee keer bijna gescoord. Lorenzo Burnet raakte bij een uitval de Fortuna-paal, terwijl aan de andere kant Mark Diemers de bal tegen de lat krulde.

Tussendoor claimde Fortuna nog een strafschop na een duikeling van Amadou Ciss, maar de VAR vond het niet nodig om scheidsrechter Jeroen manschot naar de kant te roepen.

Amper kansen

Na een helft zonder ook maar één inzet tussen de palen, probeerden beide teams er na rust opnieuw het beste van te maken. Tot kansen leidde het amper.

Emmen-speler Marko Kolar zag een schot net over de kruising zeilen en Fortunees Clint Essers was vlak voor tijd koppend dicht bij de 1-0, maar Dennis Telgenkamp redde prima.

In de blessuretijd werd de protesterende Fortuna-verdediger Branislav Ninaj met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Door de 0-0 - de eerste keer dat Emmen in de eredivisie in een uitwedstrijd geen tegentreffer incasseert - blijft Fortuna (veertiende op de ranglijst nu) op twee punten van de concurrent uit Drenthe (dertiende) hangen.