Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag-PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft de 3-0 zege op Willem II een goed vervolg gegeven. De Eindhovenaren boekten tegen een pover ADO Den Haag ook een simpele 3-0 zege. Sam Lammers benutte een strafschop en gaf de assist op de tweede goal van Ryan Thomas.

Na een fel begin besloot ADO zich terug te laten zakken. PSV kreeg alle ruimte om aan te vallen al had het een penalty, na hands van Laurens De Bock, nodig voor de 1-0. Overtuigend was de strafschop van Lammers niet. Doelman Luuk Koopmans, gehuurd van PSV, zat er nog aan, maar via de paal ging de bal in het doel.

Koopmans sta-in-de-weg

Gewenst was de goal zeker voor Lammers, die sinds zijn rentree dit jaar tevergeefs aasde op een doelpunt. Het was voor Lammers zijn eerste eredivisiegoal voor PSV sinds mei 2017, toen hij in een week zijn eerste twee eredivisietreffers maakte.

Aan de andere kant dwong De Bock PSV-doelman Lars Unnerstall tot een snoekduik en Crysencio Summerville was met een knap schot ook dicht bij de 1-1. Een tweede treffer in Den Haag had er zeker ingezeten voor de 22-jarige Lammers, maar Koopmans stond die in de weg.

Koopmans moet buigen

Op de kopbal van Thomas, na een uitstekende voorzet van Lammers, had Koopmans geen verweer. En er was voor Koopmans ook geen redden aan toen Cody Gakpo van dichtbij hard uithaalde. In de slotfase raakte Ritsu Doan, de vervanger van Lammers, de lat en Daniel Schwaab hield vlak voor tijd nog een lob van Omar Bogle van de doellijn.

PSV steeg door de eerste uitzege sinds 29 september 2019 (0-4 bij PEC Zwolle) voorlopig naar de derde plaats. Feyenoord (uit tegen PEC Zwolle) en Willem II (thuis tegen FC Utrecht) kunnen zondag weer langszij komen.

"We hadden de hele wedstrijd controle", zei PSV-trainer Ernest Faber na afloop. "Iedereen gunt elkaar steeds meer. Alleen hadden we het eerder moeten beslissen. Dan wordt het makkelijker."

Bekijk hieronder de reacties van Sam Lammers, Ernest Faber, ADO-coach Alan Pardew en Luuk Koopmans.

Statistieken ADO Den Haag-PSV

STER reclame