Sadio Mané schiet Liverpool naar 0-1 bij Norwich City
NOS Voetbal

Koploper Liverpool met moeite langs hekkensluiter Norwich City

Liverpool, dat in de Premier League onbedreigd aan de leiding gaat, heeft op bezoek bij hekkensluiter Norwich City een moeizame 1-0 overwinning geboekt.

Hoewel Liverpool voor rust kon bogen op een groot veldoverwicht, was de beste kans voor de thuisploeg: de diep gestuurde Lakus Rupp speelde de meegesprinte Teemu Pukki aan, maar zijn passje was net te kort en daardoor kon doelman Alison de bal nog voor de voeten van de Fin wegtikken.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, voerde na rust de druk flink op. Doelman Tim Krul hield - onder het toeziend oog van Oranje-bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks - Mohamed Salah en Naby Keita fraai van scoren af. Aan de andere kant verraste Alexander Tettey doelman Alison met een onverwacht schot, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Norwich-doelman Tim Krul houdt Naby Keita van scoren

Uiteindelijk boog Norwich - dat het duel begon met achttien punten, evenveel als Liverpool dit kalenderjaar al bij elkaar voetbalde - voor een schot uit de draai van invaller Sadio Mané. De Senegalees, die een pass van Jordan Henderson knap controleerde, vierde zijn rentree na enkele weken blessureleed met zijn honderdste doelpunt in Engelse dienst (25 voor Southampton en 75 voor Liverpool).

In de slotfase probeerde Pukki het nog van afstand, maar Alison stond paraat en zorgde ervoor dat de schade van de Reds in de competitie bleef tot één gelijkspel.

Door de vijfentwintigste competitiezege van dit seizoen - de zeventiende op rij en de twaalfde met één doelpunt verschil - is de voorsprong van het nog ongeslagen Liverpool op nummer twee Manchester City opgelopen tot 25 punten.

Nog vijf zeges

De titelhouder, die met een reeks van achttien zeges het Premier League-record bezit, heeft nog wel een wedstrijd tegoed, maar zal zich weinig illusies meer maken. Liverpool heeft uit de komende twaalf wedstrijden nog maar vijftien punten (vijf overwinningen) nodig om zich voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Engeland te mogen noemen.

Het gat met nummer vijf Sheffield United bedraagt inmiddels 37 punten en dus weet de ploeg van Jurgen Klopp zich nu al verzekerd van de Champions League-ticket voor volgend seizoen. Daarvoor is immers een plek in de topvier vereist en die kan Liverpool niet meer ontgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl