Het Nederlands vrouwenelftal is mateloos populair ANP

De Nederlandse voetbalbond KNVB en hoofdsponsor ING gaan zich de komende vijf jaren extra inspannen om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen en te professionaliseren. In die periode moet een groei van 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs worden verwezenlijkt. Beide partijen maken dat vandaag bekend.

Wiegman ambassadeur

Bondscoach Sarina Wiegman, die de Oranje-speelsters vorig jaar naar de (verloren) finale van het wereldkampioenschap leidde, is aangesteld als ambassadeur van het gehele project.

"Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen jaren al enorme stappen gemaakt, maar we zijn er nog niet. De volgende stap die we willen zetten, is dat er voor ieder meisje, voor iedere vrouw, een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld", aldus Wiegman, die in 2017 met de Nederlandse vrouwen Europees kampioen werd.

Meiden- en vrouwenvoetbal moet de komende jaren met 25 procent groeien ANP

In augustus zal ING alle sponsorcontracten met meer dan vijfhonderd amateurclubs verlengen, maar daar is wel een voorwaarde aan verbonden. De clubs die gesponsord worden door de bank dienen minimaal 25 procent van het sponsorbedrag te besteden aan het vrouwenvoetbal.

Rol amateurclubs

"De amateurclubs zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Voor het blijvende succes van het meiden- en vrouwenvoetbal is het belangrijk dat de amateurclubs hierin hun rol pakken", verduidelijkt manager sportsponsoring Steven Sedee van de bank.

STER reclame