Minister Barr van Justitie
NOS Nieuws

Minister: getwitter van Trump maakt mijn werk onmogelijk

De Amerikaanse minister van Justitie, Bill Barr, vindt dat president Trump moet stoppen met twitteren over zijn ministerie. "Het maakt het voor mij onmogelijk om mijn werk te doen", zegt Barr in een interview met ABC News.

Trump twittert vaak negatief en denigrerend over het ministerie van Justitie. Zo haalde Trump hard uit naar de aanklagers in de zaak-Stone.

Tegen de oud-adviseur van president Trump is deze week 7 tot 9 jaar cel geëist. Roger Stone wordt beschuldigd van liegen tegen het Congres en het belemmeren van het onderzoek naar Russische inmenging bij de verkiezingen van 2016.

Het ministerie van Justitie zei later deze week dat de eis van de eigen aanklagers "buitensporig" was. De vier aanklagers zijn daarop uit woede opgestapt.

Critici van Trump zeggen dat de president direct of indirect druk heeft uitgeoefend op minister Barr om de strafeis te verlagen, maar Barr ontkent dat. Hij zegt dat president Trump hem nooit heeft gevraagd om "iets in een strafzaak" te doen. Hij zegt dat hij ervan overtuigd is dat Stone schuldig is, maar hij vindt de geëiste straf te zwaar.

Minister Barr zegt in het interview met ABC News dat hij zich sowieso nooit onder druk laat zetten. "Ik laat me door niemand intimideren of beïnvloeden. Of het nou het Congres, de hoofdredactie van een krant of de president is. Ik kan mijn werk niet doen met de voortdurende kritieken op de achtergrond die mij ondergraven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl