Michael van Gerwen met een kenmerkende manier van juichen EPA

Darter Michael van Gerwen heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Premier League gewonnen. In Nottingham was de nummer één van de wereld met 7-1 veel te sterk voor Daryl Gurney.

Van Gerwen, die in de eerste speelronde van wereldkampioen Peter Wright won, sprintte vanaf het begin bij Gurney weg en stond binnen een mum van tijd met 6-0 voor.

De Brabander revancheerde zich zo van een slecht weekend. Bij de eerste rondes van de Players Championship, een toernooi dat om 22 rondes verspreid over het jaar gaat, ging hij afgelopen week tweemaal in een vroeg stadium onderuit.

Vrouwelijke debutant dicht bij zege

Elke speelronde in de Premier League kent een zogenaamde uitdager. In Nottingham was dat Fallon Sherrock. Nooit eerder deed een vrouw mee aan de de competitie.

Fallon Sherrock, de sensatie van het afgelopen WK ANP

Sherrock maakte faam door het afgelopen WK als eerste vrouw ooit een wedstrijd te winnen. Ze boekte uiteindelijk zelfs twee zeges. Het leverde haar de bijnaam 'Queen of the Palace' op, met een knipoog naar Alexandra Palace, de thuishaven van het WK.

In Nottingham hadden veel fans de moeite genomen om een blonde pruik en een bril op te doen en zo Sherrock te steunen.

Sherrock, die haar baan als kapster opzegde om fulltime te gaan darten, was dicht bij een nieuwe stunt tegen Glen Durrant. Ze kwam met 6-4 voor, maar Durrant wist uiteindelijk gelijk te maken. Sherrock hield aan haar avond wel 3500 pond over, omgerekend zo'n 4200 euro.

Speelronde drie van de Premier League is volgende week in Cardiff. Dan speelt Van Gerwen, de enige darter met de maximale score na twee duels, tegen Nathan Aspinall.

Uitslagen Premier League Nottingham

Rob Cross-Nathan Aspinall 7-5
Gerwyn Price-Michael Smith 6-6
Gary Anderson-Peter Wright 6-6
Glen Durrant-Fallon Sherrock 6-6
Daryl Gurney-Michael van Gerwen 1-7

STER reclame