Matthijs de Ligt in duel met Zlatan Ibrahimovic

De Ligt met Juventus in blessuretijd naast AC Milan in halve finales beker

AC Milan en Juventus staan na de eerste halvefinalewedstrijd in het Italiaanse bekertoernooi op gelijke hoogte. In Milaan werd het 1-1.

Matthijs de Ligt stond in de basis bij Juventus en kreeg vaak te maken met Zlatan Ibrahimovic. De Nederlandse verdediger zag de Zweed al in de eerste minuut een grote kans missen, omdat hij de bal net niet goed op zijn hoofd kreeg.

Het eerste halfuur had de thuisploeg duidelijk de overhand. AC Milan liet in ruim dertig minuten zes doelpogingen noteren tegenover nul van Juventus.

Pas in de tweede helft werd een van die vele kansen omgezet in een doelpunt. Ante Rebic opende de score in de 61e minuut.

Milan, dat na 72 minuten verder moest met tien man omdat Theo Hernandez zijn tweede gele kaart kreeg, zag Cristiano Ronaldo in blessuretijd vervolgens een penalty benutten en zodoende Juventus langszij komen.

Napoli op koers voor finaleplek

De andere halve finale in de Italiaanse beker gaat tussen Internazionale en Napoli. De eerste wedstrijd tussen die twee clubs eindigde woensdag in een 1-0 overwinning voor Napoli.

Op 4 en 5 maart worden de returns gespeeld. De winnaars gaan naar de finale op woensdag 13 mei in Rome.