'Jaloers ben ik niet, Wijnaldum heeft een heel mooie carrière en dat zeg ik 'm ook'

Feyenoord-jeugd, het eerste elftal van Feyenoord, een transfer naar de top van Nederland en een overgang naar de onderste regionen van de Premier League; de carrières van Leroy Fer en Georginio Wijnaldum liepen lange tijd redelijk synchroon. Inmiddels echter al even niet meer.

Waar Wijnaldum doorstootte naar de absolute top, verruilde Fer de ene Engelse degradatiekandidaat voor de andere en keerde hij uiteindelijk terug bij Feyenoord. Maar jaloers? Dat is Fer niet. "Misschien in de positieve zin. Dat zeg ik 'm ook."

"Hij heeft een heel mooie carrière. Trots, ik ben eigenlijk alleen maar trots op Georginio, hoe hij dat heeft gedaan", aldus Fer.

Fer speelt nu behoudender, maar: 'Ik vind dat ik wel wat vaker mag scoren':

Fer speelt nu behoudender, maar: 'Ik vind dat ik wel wat vaker mag scoren'

"Naar PSV, Newcastle United en nu de top van de top met Liverpool. De Champions League gewonnen en dit jaar gaan ze zeker de Premier League winnen. Dus ik ben heel trots op hem, op een heel goede vriend."

Waar raakte Fer de 'lijn van Wijnaldum' kwijt? "Ik heb vaak aan het einde van het seizoen blessures gehad, wat heel vervelend is", verklaart de 30-jarige middenvelder, verwijzend naar eventuele zomertransfers die hij daardoor misliep.

"Maar ja, Gini is een speler met superkwalititeiten en dat laat hij week in, week uit zien. Ik ben alleen maar trots op hem. Maar ik ben ook trots op mijn eigen carrière."

Leroy Fer en Georginio Wijnaldum als broekies van Feyenoord ANP

STER reclame