NOS Wielrennen

Nieuwe hoofdsponsor voor wielerploeg Van der Breggen

Nieuwe hoofdsponsor voor wielerploeg Van der Breggen

Wielerploeg Boels-Dolmans blijft ook de komende jaren een team om rekening mee te houden. De ploeg van onder anderen olympisch kampioen Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters heeft in het Belgische SD Worx een nieuwe sponsor gevonden.

Het bedrijf, werkzaam in de uitzendbranche, zal in het huidige seizoen optreden als co-sponsor en vanaf volgend seizoen de hoofdsponsor zijn. Het contract loopt tot en met 2024.

"Het is goed nieuws voor onze ploeg en ook voor het vrouwenwielrennen", aldus Van der Breggen bij de presentatie van de nieuwe sponsor. "Dat de ploeg blijft en dat er een toekomst is voor de komende vier jaar is een lekker gevoel."

Op zoek naar nieuwe sponsor

De wielerploeg, veelvraat in de WorldTour voor vrouwen met vier wereldtitels en twee eindzeges in het WorldTour-klassement, wordt sinds 2012 door verhuurmaatschappij Boels Rental en groenvoorzieningsbedrijf Dolmans Landscaping Group gesteund. De twee bedrijven meldden in september vorig jaar echter te stoppen als geldschieter.

Het Nederlandse wielerteam kon zich door de onzekere sponsortoekomst niet inschrijven voor de belangrijke WorldTour van dit seizoen (een bundeling van de belangrijkste wielerkoersen zoals de mannen die ook kennen), maar met de komst van SD Worx lijkt voor volgend seizoen deelname daaraan zeer waarschijnlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl