1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Orange Pictures
NOS Sport

EK badminton: mannen beginnen met winst, vrouwen met verlies

Het Nederlands badmintonmannen, als zesde geplaatst, zijn met een soepele zege zonder gameverlies tegen Slowakije (5-0) begonnen aan de Europese kampioenschappen voor landenteams. Mark Caljouw, Joran Kweekel en Finn Achthoven zorgden voor de winstpunten in het enkelspel, waarna ook de dubbels Ruben Jille/Ties van der Lecq en Jelle Maas/Robin Tabeling succesvol waren.

Oranje speelt woensdag tegen Luxemburg en donderdag tegen Litouwen.

Grote nederlaag

De Nederlandse badmintonsters zijn in Frankrijk met een zware nederlaag gestart. De eerste groepswedstrijd tegen Denemarken ging in Liévin met 5-0 verloren. Het ongeplaatste Oranje wist niet één game te winnen. De forse verliespartij kwam niet geheel onverwacht. Denemarken is titelverdediger en als eerste geplaatst.

Namens Nederland verloren Soraya de Visch Eijbergen, Gayle Mahulette en Nadia Choukri in het enkelspel. Ook de dubbels Selena Piek/Cheryl Seinen en Debora Jille/Alyssa Tirtosentono konden niet tot winst komen.

De Nederlandse vrouwenploeg speelt woensdag tegen Estland en sluit donderdag de groepsfase af met de wedstrijd tegen Ierland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl