Tsitsipas met pijn en moeite naar tweede ronde in Ahoy Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stefanos Tsitsipas is met enige pijn en moeite voor het eerst doorgedrongen tot de tweede ronde van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam.

De Griekse nummer zes van de wereld, die bij zijn vorige drie deelnames in Ahoy in de eerste ronde bleef steken, rekende in drie sets af met de Poolse nummer 29 van de wereld, Hubert Hurkacz, 6-7, 6-3, 6-1.

Pijnlijke schouder

Tsitsipas kwam in de eerste set terug van een break achterstand, maar was met zijn povere returns kansloos in de tiebreak. Daarna liet hij zich behandelen aan een pijnlijke schouder.

"Er zat spanning op, het was een blokkade. Het voelt nu al beter, maar het moet niets serieus worden", zei hij na afloop.

Stefanos Tsitsipas ANP

De tweede set trok de in Rotterdam als tweede geplaatste Tsitsipas na een break achterstand naar zich toe. In de derde set had hij weinig meer van Hurkacz te duchten.

Na het winnen van de ATP Finals eind vorig jaar wacht Tsitsipas in 2020 nog op aansprekende resultaten. Bij de ATP Cup won hij maar een duel en bij de Australian Open strandde hij in de derde ronde.

STER reclame