Fabio Fognini baalt in Rotterdam ANP

Toernooidirecteur Richard Krajicek is op de tweede dag van het ABN Amro-tennistoernooi de als vijfde geplaatste Fabio Fognini kwijtgeraakt.

De Italiaanse nummer elf van de wereld verloor in Rotterdam met 6-3, 6-3 van Karen Chatsjanov uit Rusland, die zes plekken lager staat op de wereldranglijst.

De 32-jarige Fognini deed voor het eerst mee in Ahoy. De afgelopen jaren gaf hij telkens de voorkeur aan een toernooireeks in Zuid-Amerika.

Eerste zege

Voor Chatsjanov, die al voor het vierde jaar op een rij van de partij is, was het pas zijn eerste zege ooit in Rotterdam. Vorig jaar werd hij in de openingsronde verrast door de Nederlander Tallon Griekspoor.

Andrej Roeblev in Rotterdam ANP

In navolging van Chatsjanov bereikte ook zijn landgenoot Andrej Roeblev de tweede ronde. De als zevende geplaatste Roeblev had weinig problemen om de Georgiër Nikoloz Basilasjvili aan de kant te zetten. In 55 minuten werd het 6-2 6-3.

De 22-jarige Roeblev is bezig aan een uitstekend seizoen. Hij won dit jaar al twee toernooien, in Doha en Adelaide, en reikte op de Australian Open tot de vierde ronde.

Roeblev treft in de tweede ronde Alexander Boeblik uit Kazachstan, Chatsjanov speelt nu tegen de Brit Dan Evans.

STER reclame