Sywert van Lienden
NOS Nieuws

Opiniemaker Sywert van Lienden schrijft mee aan CDA-verkiezingsprogramma

Opiniemaker Sywert van Lienden schrijft mee aan het verkiezingsprogramma van het CDA voor volgend jaar. Een commissie onder leiding van Eerste Kamer-fractievoorzitter Ben Knapen gaat de komende tijd aan de slag om het programma voor te bereiden en Van Lienden is een van de leden van die commissie.

In 2012 presenteerde Van Lienden de G500, een jongerenbeweging die zich ten doel stelde de Nederlandse politiek van binnenuit te hervormen. Sympathisanten van de jongerenbeweging werden lid van een politieke partij, om op die manier invloed te hebben op de programma's voor de verkiezingen van 2012.

Omtzigt en Schumacher

Behalve Knapen en Van Lienden zitten in de CDA-commissie onder anderen Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, CDA-delegatieleider in Europa Esther de Lange, de Utrechtse gedeputeerde Hanke Bruins Slot, topman Hein Schumacher van Friesland Campina en Carel Stolker, rector magnificus van de universiteit in Leiden.

De fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Pieter Heerma, en partijvoorzitter Rutger Ploum zijn adviseurs.

De commissie zal de komende maanden eerst gesprekken voeren met leden en maatschappelijke organisaties. Het programma wordt uiteindelijk vastgesteld door de leden van het CDA. De Tweede Kamerverkiezingen zijn gepland voor maart volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl