Aletta Oosten NOS

Aletta Oosten volgt op 1 oktober Peter Kloosterhuis op als hoofd van NOS Evenementen. Kloosterhuis stopt, na dertien jaar leiding te hebben gegeven aan de afdeling.

Oosten (56) was de afgelopen acht jaar adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws, waar ze in 1984 begon als radioredacteur. Ze werkte vervolgens als redacteur, eindredacteur en verslaggever bij NOS Jeugdjournaal, waarna ze de NOS verruilde voor journalistiek werk bij de VPRO en NOVA, de voorganger van Nieuwsuur.

In 2004 keerde Oosten terug bij de NOS en werd ze eindredacteur bij het NOS Journaal. Die functie bekleedde ze daarna ook vier jaar lang bij EenVandaag.

NOS-directeur Gerard Timmer is blij met de brede journalistieke ervaring van Oosten. "Daar heeft ze bovendien een breed maatschappelijk netwerk aan overgehouden. Heel belangrijk voor een afdeling die grote nationale en internationale gebeurtenissen bij alle inwoners van Nederland onder de aandacht wil brengen. En die daarmee een verbindende rol heeft in de samenleving."

Oosten over haar overstap: "Evenementen is een prachtige afdeling binnen de NOS. Ik vind het een grote eer om vanaf 1 oktober leiding te mogen geven aan een redactie die op eenzame hoogte staat als het gaat om het verslaan van live-evenementen en die zichzelf telkens opnieuw uitvindt om tot innovatieve en bijzondere producties te komen."

Vanwege een ruime inwerkperiode begint Oosten medio april al bij NOS Evenementen als plaatsvervangend hoofd.

STER reclame