Eelco Sintnicolaas snelt over de horden bij de NK indoor
NOS Sport

Dramatisch einde NK voor Sintnicolaas: 'Maar ben nog niet bereid op te geven'

Nog één keer naar de Olympische Spelen. Dat blijft het doel van de 32-jarige Eelco Sintnicolaas, de beste meerkamper van Nederland. Maar bij de NK indoor loopt de Europees kampioen van 2013 wederom een blessure op.

Nadat hij in Apeldoorn het onderdeel horden heeft gewonnen, gaat het mis bij het polsstokhoogspringen. Een hamstringblessure. "Alsof er een elastiekje tegen me werd aangeschoten." Over zijn hersteltijd kan hij niets zeggen: "Of het kramp is of een scheurtje, dat weet ik nog niet".

Tranen in de catacomben

Op de baan gooit Sintnicolaas zijn stok tegen de grond en eenmaal in de catacomben komen de tranen. Hij was eindelijk weer helemaal fit: "De onzekerheid en dat deze blessure uit het niets komt, dat maakt het wel moeilijk."

Na de opgave van Eelco Sintnicolaas gaat Pieter Braun er met de Nederlandse meerkamptitel vandoor in Apeldoorn. Bij de vrouwen is Emma Oosterwegel de beste.

Oosterwegel denkt aan Tokio na NK-titel, ook Braun kampioen

Zeven keer werd Sintnicolaas Nederlands kampioen, twee keer deed hij mee aan de Spelen (met een elfde plaats als beste resultaat) en in 2013 was daar dus de Europees indoortitel. De laatste jaren bleven - mede door blessures - grote resultaten uit en raakte hij zijn A-status kwijt.

"Maar ik ben nog niet bereid om op te geven", zegt Sintnicolaas. Hij heeft zichzelf kwalificatie voor Tokio ten doel gesteld. "Het wordt een gevecht om daar te komen. Je moet een groot doel hebben om de zware trainingen door te komen en dat doel wil ik niet lager zetten dan de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl