NOS NieuwsAangepast

Brand in Zwolse zorgflat, bewoners uit woningen gehaald door brandweer

In een zorgflat in Zwolle is afgelopen nacht brand uitgebroken. Tientallen bewoners zijn door hulpdiensten uit hun woning gehaald. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat er sprake was van een uitslaande brand, maar dat die inmiddels onder controle is.

"En omdat er hier sprake is van hulpbehoevende mensen hebben we meteen snel en groot opgeschaald. Het kost tijd om deze mensen te evacueren", zegt ze. Een team van het Rode Kruis is ter ondersteuning aanwezig op de tijdelijke opvanglocatie. Voor langdurige opvang wordt gezocht, zegt de veiligheidsregio.

Met een hoogwerker werden bewoners vanaf hun balkon geëvacueerd:

Bewoners zorgflat geëvacueerd na brand: 'U moet naar buiten!'

De bewoners worden laag voor laag uit het pand gehaald. Er zijn mensen die rook hebben ingeademd. De veiligheidsregio meldde aanvankelijk dat vijf mensen naar het ziekenhuis moesten, maar dat bleek niet nodig. Zij zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De woordvoerder verwacht niet dat er nog bewoners vastzitten in hun woning.

Hoe de brand in de flat is ontstaan, is onduidelijk. Omwonenden wordt vanwege de rook aangeraden deuren en ramen gesloten te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl