Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - VVV-Venlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

sc Heerenveen is er niet in geslaagd naar het linkerrijtje op te klimmen. Het domineerde tegen VVV-Venlo, maar dat nam met zuinig spel wel een punt mee: 1-1.

Heerenveen, dat het zonder de geblesseerde doelman Warner Hahn moest doen, wilde wel aanvallen, maar het spel was slordig en te stroperig.

Sven Botman kreeg halve kansjes, Mitchell van Bergen een hele (voorlangs) en Joey Veerman dwong Thorsten Kirschbaum tot een redding. VVV zakte gedwee in en bleef tot aan de rust simpel overeind.

Johnathan Opoku zette VVV na rust zelfs op 1-0; na een botsing van Botman met John Yeboah mocht hij vuren van 11 meter.

Sherel Floranus viert zijn doelpunt tegen VVV Pro Shots

Heerenveen drong nu veel feller aan en maakte via Sherel Floranus 1-1. Voor de 21-jarige verdediger was dit zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau in Nederland.

Er speelde daarna maar één ploeg om te winnen, maar de beloning bleef, mede door een knal op de paal van Chidera Ejuke, uit.

Slechte reeks Heerenveen

Door dit gelijkspel houdt de slechte reeks van de Friezen aan. Heerenveen hield aan zijn laatste zes duels slechts twee punten over.

VVV is daarentegen goed uit de winterstop gekomen. De club uit Venlo haalde uit vier duels zes punten en heeft inmiddels een klein gaatje geslagen met de nummer zeventien ADO Den Haag.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd en de reacties na afloop:

Wedstrijdstatistieken

STER reclame