NOS Voetbal

Bosz wint met Leverkusen in doelpuntrijk duel van Borussia Dortmund

Bosz wint met Leverkusen van Dortmund in doelpuntrijk duel

Bayer Leverkusen, de nummer vijf in de Bundesliga, heeft thuis in een levendig duel met 4-3 gewonnen van nummer drie Borussia Dortmund.

Kevin Volland zette Leverkusen na een snelle aanval op 1-0, waarna Mats Hummels binnen twee minuten de gelijkmaker binnenkopte.

Emre Can (ex-Leverkusen) luisterde zijn terugkeer in de Bundesliga op met een prachtig doelpunt. Met een afstandsschot richting de bovenhoek liet hij doelman Luká Hrádecký kansloos. Volland maakte met zijn tweede doelpunt van de avond de 2-2.

Peter Bosz

Na de rust troffen Giovanni Reyna (Dortmund) en Kai Havertz (Leverkusen) de paal. Raphaël Guerreiro zette Dortmund na een mooie aanval weer op voorsprong, maar het Leverkusen van Peter Bosz, oud-trainer van Borussia Dortmund, lachte het laatst.

Binnen twee minuten schoot Leon Bailey raak en kopte Lars Bender binnen uit een knappe voorzet van Daley Sinkgraven, die de hele wedstrijd speelde.

Zondag wordt er gestreden om de koppositie in de Bundesliga. Dan spelen Bayern München en RB Leipzig tegen elkaar. Ook de nummer vier komt morgen in actie. Borussia Mönchengladbach ontvangt 1. FC Köln.

De huidige topvijf van de Bundesliga

# Club Punten Doelsaldo
1. Bayern München 42 58-23
2. RB Leipzig 41 53-25
3. Borussia Dortmund 39 59-32
4. Borussia Mönchengladbach 39 38-23
5. Bayer Leverkusen 37 35-27

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl