Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Vitesse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Groningen heeft in een matig duel met 1-0 gewonnen van Vitesse. Het was al de zevende zege in de laatste negen thuisduels van de Groningers.

Vitesse trad aan zonder de geschorste topscorer Bryan Linssen en dat was op voorhand al reden tot zorg: Vitesse speelde in het verleden vijf keer zonder Linssen en verloor ze alle vijf.

Toch kregen de Arnhemmers via een andere oud-Groninger wel de eerste kans. Oussama Tannane speelde Tim Matavz vrij met een leep passje, maar de inzet van de Sloveen belandde in het zijnet.

Daarna bakte Vitesse er niet veel meer van. Ook de thuisploeg imponeerde bepaald niet, maar kwam wel op 1-0. Tannane trok Ajdin Hrustic eventjes aan de arm in de eigen zestienmeter en Ramon Lundqvist schoot raak vanaf de stip.

Pech voor Postema

Romano Postema, die voor het eerst voor eigen publiek in de basis stond, kreeg daarna een dot van een kans, maar schoot over. Erger voor de jonge spits (die gisteren 18 werd) was de knieblessure, die hij opliep na een ongelukkige botsing met Armando Obispo op slag van rust.

Romano Postema kan door zijn knieblessure niet verder tegen Vitesse Pro Shots

Postema probeerde het na rust nog wel, maar moest zich al snel laten vervangen door Hertha-huurling Daishawn Redan. Die kwam niet veel in het spel voor, want Groningen beperkte zich na rust tot verdedigen.

Bij het uitermate zwakke Vitesse, waar met name Riechedly Bazoer en Nouha Dicko het een paar keer met elkaar aan de stok hadden, lukte vanavond niets. Ook de rentree van Joshua Brenet in de slotfase van het duel veranderde daar niets aan.

Ongeslagen reeks ten einde

Sinds het vertrek van trainer Leonid Sloetski had Vitesse acht duels op rij niet verloren. Die reeks is nu ten einde. Woensdag neemt de ploeg van trainer Edward Sturing het in de kwartfinales van de beker op tegen Ajax.

Frustraties bij 'niet om aan te zien' Vitesse, Te Wierik hoopt op spelen met 'legende' Rooney
Wedstrijdstatistieken

STER reclame