NOS Sport

Primeur voor skiester Rebensburg in Garmisch-Partenkirchen

Perfecte dag voor Rebensburg in Garmisch-Partenkirchen

Viktoria Rebensburg is voor het eerst winnares geworden van een wereldbekerwedstrijd op de afdaling. De 30-jarige Duitse beleefde haar primeur ook nog eens in Garmisch-Partenkirchen voor eigen publiek.

Slechts vijf skiesters gaven minder dan een seconde toe op Rebensburg. Van hen was Federica Brignone de beste, op 0,61. De Italiaanse greep naast haar eerste zege op de afdaling.

Rebensburg - in 2010 olympisch kampioen op de reuzenslalom - boekte haar negentiende wereldbekerzege en was in de zesde afdaling van het seizoen de zesde verschillende winnares.

Corinne Suter eindigde als vijfde in het Duitse skioord. De Zwitserse behield de leiding in het klassement op de afdaling.

Noël wint slalom Chamonix

De mannen bonden hun ski's onder in Chamonix, waar een slalom op het menu stond. Ook hier ging een thuisskiër met de zege aan de haal, Clément Noël.

De Fransman troefde na twee runs Timon Haugan met 0,21 af. De Noor stond voor het eerst op een wereldbekerpodium en dat gold ook voor Adrian Pertl, de nummer drie. De Oostenrijker was 0,31 trager dan Noël, die voor de zesde keer een overwinning in de wereldbeker boekte.

Daniel Yule leidde na de eerste run, maar hij vroeg in de tweede run een poortje. Datzelfde overkwam Alexis Pinturault ook.

De Noor Henrik Kristoffersen, leider in het algemene wereldbekerklassement en dat van de slalom, miste al in eerste run een poortje, maar blijft wel koploper in beide klasementen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl