Juul Franssen in Parijs
NOS Sport

Nederlandse judoploeg met lege handen na eerste dag in Parijs

De Nederlandse judoploeg is er niet in geslaagd om op de eerste dag van de grandslamwedstrijden in Parijs eremetaal te veroveren.

Juul Franssen greep in de klasse tot 63 kilogram naast de medailles. Ze liet de partij in de herkansingen tegen Masaki Dio, de mondiale nummer tien, schieten vanwege een schouderblessure.

Geen risico

Franssen had twee snelle zeges op ippon geboekt voordat Nami Nabekura uit Japan haar in de kwartfinales op haar rug gooide.

"Ik viel op mijn schouder en ik voelde meteen dat het niet goed was", vertelde Franssen na afloop. "Dat is zo balen, maar met het oog op de toekomst nemen we geen risico."

Geblesseerde Franssen: 'Balen, maar geen risico nemen'

De andere Nederlandse vrouwen, Sanne Verhagen (tot 57 kilogram) en Geke van den Berg (net als Franssen tot 63 kilogram) hadden het niet getroffen met de loting.

Beiden traden in de derde ronde aan tegen de mondiale nummer één, respectievelijk Christa Deguchi (Canada) en Clarisse Agbegnenou (Frankrijk). Verhagen en Van den Berg verloren op ippon.

Ook Tsjakadoea direct onderuit

Bij de mannen ging Tornike Tsjakadoea direct onderuit in de klasse tot 60 kilogram. Na een bye in de eerste ronde moest de 23-jarige judoka het opnemen tegen Jago Aboeladza, de mondiale nummer twintig.

De Russische judoka gooide op het scheiden van de markt Tsjakadoea op zijn zij, zo oordeelde de videoscheidsrechter en Aboeladza won de partij op waza-ari.

Zondag komen er nog elf Nederlandse judoka's in actie in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl