Patrick Roest rijdt vandaag de 5.000 meter in Calgary
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

In de sportuitzendingen van de NOS draait het vandaag vooral om tennis, schaatsen en voetbal. Op het programma staan onder andere Nederland-Wit-Rusland in de Fed Cup, wereldbekerwedstrijden schaatsen in Calgary en vier wedstrijden in de eredivisie.

Vanaf 12.00 uur komen de Nederlandse tennissters in actie op dag twee van het Fed Cup-duel met Wit-Rusland. Kiki Bertens treft Aryna Sabalenka en Arantxa Rus speelt een wedstrijd tegen Aljaksandra Sasnovitsj.

In het afsluitende dubbelspel komen Lesley Kerkhove en Demi Schuurs op de baan tegen Volha Havartsova en Lidzija Marozava. Samenvattingen van de wedstrijden zijn vanaf 17.00 uur te zien in een extra uitzending van Studio Sport op NPO 1, via NOS.nl en in de NOS-app.

Eredivisie

Vier wedstrijden staan op het programma in speelronde 22 van de eredivisie. De avond begint om 18.30 uur met FC Groningen-Vitesse, om 19.45 uur gevolgd door PSV-Willem II en sc Heerenveen-VVV-Venlo. Het toetje volgt om 20.45 uur met RKC Waalwijk-PEC Zwolle.

Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Ook in Langs de Lijn (vanaf 19.00 uur op NPO Radio 1) wordt live verslag gedaan van alle duels. De samenvattingen zijn vanaf 22.50 uur te zien in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

In het Canadese Calgary gaan vandaag de wereldbekerwedstrijden schaatsen verder. Vanaf 20.30 uur zijn alle afstanden rechtstreeks te zien in een extra uitzending van Studio Sport op NPO 3. Ook via NOS.nl en in de NOS-app is het schaatsen te volgen.

In het Sportjournaal (vanaf 18.50 uur op NPO 1) en in Studio Sport (vanaf 23.50 uur op NPO 1) is er naast tennis en schaatsen ook aandacht voor shorttrack (wereldbeker in Dresden), judo (grandslamtoernooi in Parijs), BMX (wereldbeker in Australië) en het afscheid van darter Raymond van Barneveld.

De uitzendingen van zaterdag 8 februari

Tijd Wat? Waar?
17.00 uur Fed Cup: Nederland-Wit-Rusland NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 22 NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
20.25 uur Wereldbeker schaatsen: Calgary NPO 3, NOS.nl en NOS-app
22.50 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1
23.50 uur Studio Sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl