Topscorer Dessers schiet Heracles na twee maanden weer naar eredivisiezege

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo-Fortuna Sittard

Heracles Almelo heeft een einde gemaakt aan de negatieve reeks van drie verloren eredivisiewedstrijden op rij. De Almeloërs verdienden de drie punten eigenlijk niet, maar wonnen thuis wel van Fortuna Sittard: 2-0.

Heracles' laatste competitiezege dateerde van eind november vorig jaar (4-0 tegen ADO). Vrijdagavond was Cyriel Dessers met twee goals de gevierde man, waardoor hij nu met veertien doelpunten de lijst met topscorers van de eredivisie aanvoert.

Zijn eerste schoot hij feilloos binnen vanaf elf meter, nadat Fortuna-verdediger George Cox aan de schouders van Silvester van der Water had gehangen. Cox kreeg daarvoor ook nog rood van arbiter Björn Kuipers, die pas na het raadplegen van de VAR besloot de bal op de penaltystip te leggen en Cox uit het veld te sturen.

Bekijk hieronder de reacties van goudhaantje Dessers en trainers Frank Wormuth en Sjors Ultee:

Dat temde de bezoekers uit Sittard enigszins, want in het eerste halfuur troefden zij de thuisploeg met sneller en feller spel af. Het leidde bijna tot de openingstreffer, maar de mooi geschoten vrije trap van Mark Diemers van net buiten het zestienmetergebied spatte uiteen op de lat.

Tien Fortunezen verdienden meer

Maar ook met tien man had Fortuna het betere van het spel in de tweede helft. Diemers kreeg na ruim een uur spelen vanaf elf meter dé kans om zijn ploeg langszij te schieten na een handsbal van Jeff Hardeveld. De middenvelder vond echter Heracles-doelman Janis Blaswich - die fraai redde - op zijn weg.

Het met de schrik vrijgekomen Heracles, waar trainer Frank Wormuth deze week zijn contract met een seizoen verlengde, kwam twintig minuten voor tijd op 2-0. Na een snel genomen vrije trap tekende Dessers voor de 2-0.