NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Met Kiki Bertens voor het eerst sinds 2017 weer in de ploeg, begint Nederland vandaag aan de Fed Cup-wedstrijd tegen Wit-Rusland. De winnaar plaatst zich voor de finaleweek van het het nieuw opgezette Fed Cup-toernooi, eind april in Boedapest.

Behalve nummer acht van de wereld Bertens zijn bij Nederland Arantxa Rus, Demi Schuurs, Lesley Kerkhove en Indy de Vroome opgeroepen. Beste speelster van Wit-Rusland is Aryna Sabalenka, zij is de nummer dertien van de wereld.

Er staan vandaag twee enkelspelpartijen op het programma. Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur (NPO 1) en in het NOS Journaal om 23.50 uur op NPO 1.

Heracles Almelo-Fortuna Sittard

In de eredivisie staat dit weekend speelronde 22 op het programma en die begint vanavond met Heracles Almelo tegen Fortuna Sittard. Nummer tien Heracles is niet in beste doen, want de laatste drie wedstrijden werden verloren. Enige hoop voor de Tukkers biedt het feit dat nummer dertien Fortuna dit seizoen nog geen enkel uitduel wist te winnen.

De wedstrijd is te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien in Eredivisie op Vrijdag om 22.15 uur op NPO 1.

In het liveblog Warming-up op NOS.nl en in de app zijn vanaf het middaguur ook al alle wetenswaardigheden in aanloop naar de wedstrijd en het weekend te volgen, zoals de persconferenties van Ajax en Feyenoord.

Het programma van speelronde 22 in de eredivisie

Er wordt ook weer geschaatst de komende dagen. In Calgary is de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De schaatsers en schaatssters strijden om tickets voor de wereldbekerfinale in Heerenveen volgende maand.

Vandaag worden bij de mannen de 500 en de 1.500 meter verreden en bij de vrouwen de 1.000 en de 3.000 meter. Onder anderen Dai Dai Ntab, Koen Verweij, Jutta Leerdam en Esmee Visser komen het ijs op.

Hun verrichtingen in Calgary zijn rechtstreeks te volgen in een extra uitzending van Studio Sport, vanaf 20.20 uur op NOS.nl, de NOS-app en NPO 1.

  • NOS
  • NOS
    Het schaatsprogramma op zaterdag in Calgary

De uitzendingen van vrijdag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.20 uur Studio Sport met schaatsen NOS.nl, NOS-app en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.15 uur Eredivisie op Vrijdag NOS.nl, NOS-app en NPO 1
23.50 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl