In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Leraar ontslagen door grensoverschrijdend gedrag op middelbare school

Op een middelbare school in Zevenaar is een leraar ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag. De school heeft de politie ingeschakeld, die nu onderzoek doet.

Volgens Omroep Gelderland gaf de leraar les op een vmbo-school. Wat er precies is gebeurd, kan een woordvoerder van de school niet zeggen. "Dat is een afspraak met de politie en het onderzoek loopt nog. En we respecteren de privacy van alle betrokkenen. De docent heeft ook een gezin."

Dat de politie wordt ingeschakeld, is volgens de school gebruikelijk bij dit soort gevallen. Het is wel uitzonderlijk dat is besloten de docent direct te ontslaan. "Maar het is een afspraak die we binnen onze scholengroep hebben. Grensoverschrijdend betekent echt dat je over de normen en waarden heen bent gegaan en dat is dus onze lijn."

In een brief aan de ouders en leerlingen die in handen is van Omroep Gelderland staat dat de man lesgaf aan derde- en vierdejaars klassen. De school zoekt nu naar een vervangende docent. Voor de examenklassen wordt naar een oplossing gezocht binnen het huidige rooster, zodat leerlingen zich goed op hun examen kunnen blijven voorbereiden.

Advertentie via Ster.nl