AFP
NOS Voetbal

Premier League verlengt transferperiode: deadline weer naar 1 september

De transferdeadline van de Premier League gaat in de zomer weer terug naar 1 september. Daarmee is de termijn om aankopen te doen weer gelijk aan die van de meeste andere Europese landen.

Engeland stapte in 2017 juist af van de deadline van 1 september. Clubs uit de Premier League spraken af dat spelers alleen aangetrokken konden worden tot aan de start van de competitie, meestal halverwege augustus. Dat besluit werd genomen om de Engelse competitie voor iedereen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

De gedachte was dat andere Europese landen zouden volgen, maar dat gebeurde niet. Afgelopen jaar sloot de Engelse markt bijvoorbeeld op 8 augustus, 25 dagen eerder dan in Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en ook Nederland. Daardoor zagen Premier League-clubs tussen de start van de competitie en 1 september nog wel spelers vertrekken, maar konden ze geen vervangers halen.

De irritatie hierover groeide en steeds meer clubs stuurden aan op een herziening van het besluit. Volgens The Telegraph daalde het aantal voorstanders van een vroege deadline van veertien naar negen clubs, een minderheid. Bij de aandeelhoudersvergadering van de Engelse competitie is donderdag besloten weer terug te keren naar het oude model.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl