NOS NieuwsAangepast

Dode en veel gewonden na 'ruwe landing' bij binnenlandse Turkse vlucht

In Istanbul is een Turks vliegtuig na een binnenlandse vlucht bij de landing van de baan geraakt en in drie stukken gebroken. Volgens de Turkse minister van Volksgezondheid is daarbij één dode gevallen. 157 mensen zijn gewond geraakt.

De gouverneur van Istanbul, Ali Yerlikaya, maakte zojuist andere cijfers bekend: volgens hem zijn 139 van de 183 inzittenden gewond geraakt. Hij sprak niet over doden. Onder de 183 inzittenden zijn zes bemanningsleden.

Het vliegtuig had een "ruwe landing", kon niet afremmen en kwam in het veld achter de landingsbaan terecht, zei de Turkse minister van Transport. Brand aan boord van het toestel is geblust door de brandweer.

Bekijk hier de beelden van het vliegtuig:

Turks vliegtuig breekt in stukken

Het ongeluk gebeurde op Sabiha Gökçen, de tweede luchthaven van Istanbul, met een Boeing 737 van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines. Het vliegtuig was afkomstig uit Izmir, in het zuidwesten van Turkije.

De luchthaven is afgesloten. Er mogen geen vliegtuigen meer opstijgen of landen. Vluchten worden omgeleid naar het Atatürk-vliegveld, dat ook in Istanbul is.

Het is de tweede keer in vier weken tijd dat een vliegtuig van de baan raakt op dit vliegveld. Op 7 januari schoof een ander Pegasus-toestel van de landingsbaan. Daarbij vielen geen doden en raakte niemand gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl