Sepp van den Berg (r) in het duel tegen Shrewsbury Town
NOS Voetbal

Met Van den Berg en Hoever in de defensie gaat Liverpool naar vijfde ronde FA Cup

Liverpool heeft ten koste van Shrewsbury Town de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Op Anfield werd het 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Ro-Shaun Williams.

Shrewsbury is de nummer zestien van League One, het derde Engelse profniveau, en hield de koploper van de Premier League vorige week knap op 2-2.

In dat duel stelde trainer Jürgen Klopp zijn B-garnituur op, in de replay op dinsdagavond in Liverpool, bestond het team voornamelijk uit jeugdspelers.

De Duitse oefenmeester had zijn beste spelers namelijk op vakantie gestuurd en keek zelf vanaf zijn vakantieadres naar de wedstrijd. Trainer van Liverpool -23, Neil Critchley, stond voor Liverpool langs de lijn.

Centraal duo

Zonder de grote namen, maar met de Nederlanders Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg (beiden 18 jaar) als centrale verdedigingsduo, had Liverpool het wederom moeilijk met Shrewsbury, dat in de tweede helft zelfs op voorsprong dacht te komen. Shaun Whalley zag zijn doelpunt echter afgekeurd worden wegens buitenspel.

In de volgende ronde gaat Liverpool, dat tegen Shrewbury aantrad met de jongste opstelling ooit (gemiddeld 19 jaar, 102 dagen), op bezoek bij Chelsea.

Wayne Rooney en Phillip Cocu vieren de overwinning van Derby County

Derby County, waar Phillip Cocu trainer is, verzekerde zich ook van een langer verblijf in het bekertoernooi. De ploeg won met 4-2 van Northampton Town en Wayne Rooney bepaalde met een penalty de eindstand.

In de volgende ronde komt Manchester United, dertien seizoenen lang de broodheer van Rooney, op bezoek in Derby.

Newcastle ternauwernood verder

Newcastle United heeft in de vierde ronde van de FA Cup uitschakeling ternauwernood kunnen voorkomen. De club uit de Premier League won in de replay pas na verlenging bij Oxford United, waar de Ier Liam Kelly na een uur inviel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl