Lionel Messi uit op Instagram zijn onvrede over uitlatingen van Éric Abidal
NOS Voetbal

Bonje bij Barcelona: Messi ruziet met technisch directeur Abidal

Mager spel, magere resultaten en een veelbesproken trainerswissel; het gaat niet bepaald van een leien dakje bij Barcelona, dit seizoen. Dinsdagavond werd een nieuw hoofdstuk bijgeschreven, met een publiekelijke woordenwisseling tussen Lionel Messi en Éric Abidal.

Abidal, voormalig teamgenoot van Messi en tegenwoordig technisch directeur in Catalonië, had zich in een interview laten ontvallen dat sommige spelers ontevreden waren en niet bereid alles te geven voor de ontslagen trainer Ernesto Valverde.

Die opmerkingen, zonder namen en rugnummers te noemen, schoten Messi in het verkeerde keelgat. "Om eerlijk te zijn doe ik dit soort dingen liever niet. Maar ik denk dat iedereen verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn taken", zegt Messi op zijn Instagram-pagina.

Eric Abidal

"De spelers dragen verantwoordelijkheid voor wat er op het veld gebeurt en wij zullen de eersten zijn die toegeven dat het allemaal niet zo goed liep", vervolgt het 32-jarige uithangbord van de club.

"Maar ik vind dat als je over spelers praat, je ook met namen moet komen. Doe je dat niet, dan voed je de geruchten en gaan mensen dingen zeggen die niet kloppen."

Ernesto Valverde werd op 13 januari ontslagen door Barcelona

Valverde kreeg op 13 januari zijn congé, een ontslag dat daarvoor al geruime tijd onvermijdelijk leek. Onder de 55-jarige Spanjaard verdween het veelbejubelde 'Barcelona-dna' uit het spel van de Spaanse grootmacht en werden de resultaten steeds minder.

Inmiddels zit Quique Setién in Barça's dug-out. Maar ook onder de nieuwe trainer is het spel voorlopig niet bepaald overtuigend te noemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl