Harvey Weinstein wordt naar de rechtszaal begeleid AFP

Een vrouw die Harvey Weinstein ervan beschuldigt dat hij haar twee keer heeft verkracht, heeft haar getuigenis voor de rechtbank moeten staken omdat ze een paniekaanval kreeg. De rechter besloot daarop de zaak op te schorten.

De vrouw is een van de belangrijkste getuigen tegen Weinstein. Tijdens het ruim vier uur durende verhoor door de advocaat van de filmproducent brak ze herhaaldelijk in tranen uit. Toen ze ook na een kleine pauze niet meer tot bedaren kwam, besloot de rechter het verhoor te stoppen.

Weinsteins advocaat Donna Rotunno viel de vrouw hard aan. Ze zei dat de getuige een leugenaar is die Weinstein manipuleerde om een carrière in de filmindustrie te kunnen opbouwen. Rotunno kwam onder meer met e-mails van de vrouw aan Weinstein, waarin ze hem onder meer bedankt voor zijn steun. Die verstuurde ze na de verkrachtingen waarvan ze Weinstein beschuldigt.

Littekens

Ook schrijft ze dat hij haar heeft geleerd een vrouw te zijn. Volgens de vrouw bleef ze contact met de filmproducent houden omdat hij haar bedreigde.

De getuige, die anoniem wil blijven, moest van Rotunno ook een mail aan haar ex-vriend voorlezen van een jaar na de verkrachting. Daarin beschrijft ze het lichaam van Weinstein, dat veel littekens van operaties zou hebben. Ook schrijft ze daarin dat hij geen 'werkende penis' meer heeft.

Vrijdag werd de vrouw al verhoord door de rechtbank. Ze verklaarde toen dat ze in de badkamer een injectienaald vond met een middel tegen erectiestoornissen. Later vandaag gaat de zaak weer verder.

STER reclame