Motorworks Brewing

Drie jaar geleden raakte Monica Mathis haar geliefde hondje Hazel kwijt. Niet veel later verhuisde de Amerikaanse vrouw van Iowa naar Minnesota, ruim 400 kilometer verderop. Ze dacht haar dier nooit meer te zien.

Tot eind januari dit jaar. "Ik was aan het scrollen op sociale media en kwam langs een foto van honden afgebeeld op bierblikjes", vertelt ze. Haar blik bleef hangen op een bruine terriër mix, genaamd Day Day. "Die lijkt op mijn hond, dacht ik. Sterker nog: ik denk dat het mijn hond is!"

Het bericht op Facebook was van een bierbrouwerij uit Florida. Op de foto waren enkele blikjes te zien met daarop de afbeeldingen van verschillende adoptiehonden. De brouwerij hoopte met die actie meer aandacht te creëren voor adoptie en geld op te halen voor asielcentra.

Mathis zocht contact met de hondenopvang in Florida. Daar wilden ze bewijs zien dat Day Day inderdaad Hazel was. "Foto's, papieren. Ik zocht alles bij elkaar waarmee ik maar kon aantonen dat het om Hazel ging."

Mathis raakte haar hond kwijt in 2017. "Ze zat buiten aan de lijn. Maar toen ik haar naar binnen wilde halen, was ze weg." Ze zette vervolgens een zoektocht op touw in de buurt, maar tevergeefs. Ook dierenasielen uit de buurt hadden de hond niet gezien.

Hoewel het beestje wel gechipt was, kon er nooit contact worden opgenomen met de eigenaar. De contactinformatie op de chip was namelijk verouderd. Waar de hond gevonden werd en hoe het dier vervolgens vanuit Iowa in Florida terechtkwam, is niet bekend.

Toch gaven de gegevens op de chip en foto's van Hazel als puppy uitsluitsel. Na een kleine week concludeerde ook het dierenasiel in Florida dat het om dezelfde terriër ging. Mathis mocht haar eigen Hazel weer adopteren. "Ik stond versteld, moest huilen. Ik was een compleet emotioneel wrak", zegt ze.

Binnenkort reist Hazel van Florida naar Minnesota, zodat baasje en hond samen zijn op de zevende verjaardag van het dier.

STER reclame