NOS Sport

Pinturault wint reuzenslalom, Brignone winnares op Super G

Pinturault wint reuzenslalom in Garmisch

Alexis Pinturault heeft in het Duitse Garmisch-Partenkirchen een wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom gewonnen. De Fransman was na twee runs 0,16 sneller dan de Zwitser Loïc Meillard. Leif Kristian Nestvold-Haugen uit Noorwegen werd derde op 0,24.

Het verschil tussen Meillard (eerste) en de Sloveense nummer vijf Zan Kranjec was na de eerste run slechts 0,22.

De Zwitser zag de Noor Henrik Kristoffersen en Kranjec in de tweede run in de fout gaan, maar vloog zelf ook bijna uit de bocht en greep naast zijn eerste wereldbekerzege.

Pinturault deed weinig verkeerd en de 28-jarige Fransman boekte zijn dertiende wereldbekerzege op de reuzenslalom en de 27ste overwinning in totaal.

Brignone wint Super G in Rusland

De vrouwen kwamen in actie in het Russische Rosa Choetor, waar een wereldbekerwedstrijd Super G werd geskied.

De Italiaanse Federica Brignone won en verwees haar landgenote Sofia Goggia naar de tweede plek (+0,20). Brignone nam in de wereldbekerstand op deze discipline de leiding over van de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, die ontbrak in Rusland.

Brignone wint Super G in Rusland

Joana Hählen skiede voor de tweede keer in haar loopbaan op een wereldbekerpodium.De Zwitserse skiester won vorige week brons op de afdaling in het Bulgaarse Bansko en werd ook in Rosa Khoetor derde, op 0,34 van de winnares.

De 29-jarige Brignone was op de piste waarop in 2014 olympisch werd geskied goed voor haar vierde wereldbekerzege van het seizoen en de dertiende in totaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl