Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - sc Heerenveen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het punten sprokkelende Fortuna Sittard heeft aan de thuisbeurt tegen sc Heerenveen de volle buit overgehouden. De Limburgers, vechtend tegen degradatie, wonnen met 2-1 van de Friezen, die hun vierde nederlaag in vijf wedstrijden leden en aan een vrije val op de ranglijst bezig zijn.

De wedstrijd kwam al snel tot leven. In de zesde minuut zette Heerenveen-middenvelder Joey Veerman met een uitgekiende pass Mitchell van Bergen aan het werk. De rechterspits rondde oog in oog met doelman Alexei Koselev koel af met een schuiver in de verre hoek.

Fortuna kwam even later goed weg toen Jens Odgaard net naast schoot en de thuisploeg kreeg in de vijftiende minuut zelfs een cadeautje aangereikt. Rodney Kongolo trachtte een Limburgse pass te onderscheppen maar bracht in plaats daarvan Fortunees Felix Passlack in stelling: 1-1.

Fortuna-speler Felix Passlack (rechts) schiet de 1-1 binnen Pro Shots

Het leek de ideale opmaat voor een spectaculaire middag, maar de toeschouwers kwamen bedrogen uit. De amusementswaarde zakte naar een bedenkelijk peil, al deed Odgaard kort na de pauze nog wel een poging de impasse te doorbreken. Na een solo vuurde hij op het vijandelijke doel, maar Koselev redde.

Aan de andere kant moest Filip Bednarek zich strekken bij een inzet met buitenkantrechts van Leandro Fernandes. De Heerenveen-keeper stond ook paraat toen na een vrije trap Branislav Ninaj de bal van dichtbij voor het intikken had. Tot zijn pech caramboleerde de bal via Sven Botman alsnog in het Friese doel: 2-1.

Een uitzinnige Branislav Ninaj na de 2-1 voor Fortuna Sittard Pro Shots

Mark Diemers verzuimde kort voor tijd de kans de wedstrijd op slot te schieten - de bal rolde voorlangs - waarna Heerenveen-invaller Runar Espejord zijn ploeg in de extra plots nog een punt had kunnen bezorgen. Na verkeerd uitverdedigen kreeg hij een kopkans, die tot opluchting van het thuispubliek via Kosolev de buitenkant van de paal trof.

Heerenveen, dat vijf speelronden terug nog in het kielzog van Willem II op de vijfde plaats bivakkeerde, vindt zich nu nog net terug in het linkerrijtje. Fortuna heeft nummer zeventien ADO Den Haag op een achterstand van zes punten gezet.

Opluchting bij Dammers, Jansen beaamt: twee goals cadeau gedaan
Statistieken Fortuna Sittard - sc Heerenveen

STER reclame