Bekijk de samenvatting van Willem II - Heracles Almelo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ongeslagen in negen wedstrijden, met in die reeks zeges op onder meer PSV, Ajax en AZ en een gedeelde derde plek op de ranglijst; het leven lacht Willem II volop toe. Zondagmiddag slaagde ook Heracles Almelo er niet in de koninklijke Tilburgse reeks te stoppen: 1-0.

De laatste keer dat Willem II negen wedstrijden ongeslagen bleef was ruim twintig jaar geleden, toen de club onder Co Adriaanse zelfs veertien wedstrijd op rij niet verloor.

Where's Kevin?

Kevin Blom zag zondag ongewild al vroeg de schijnwerpers op zich gericht. Niet vanwege een verkeerde beslissing, maar omdat de scheidsrechter een kuitblessure opliep en zich moest laten vervangen. Vierde man Robin Hensgens nam het fluitje van hem over.

In Tilburg zag men de lol van het moment wel in. Terwijl het spel stillag in afwachting van een beslissing van Blom, schalde 'Everybody Hurts' van R.E.M. door het Koning Willem II Stadion.

Met eredivisiedebutant Hensgens als invalscheidsrechter kwam Willem II al snel op voorsprong. Een acrobatische inzet van Dries Saddiki sprong via de lat en paal weer het veld in, waarna Sebastian Holmén van dichtbij raak schoot: 1-0.

Levendige wedstrijd

Na de openingstreffer volgden kansen over en weer in een levendige editie van Willem II-Heracles. Mauro Júnior trof de lat namens Heracles en zag aan de overkant zijn doelman Janis Blaswich een schot van Ché Nunnely op de paal tikken.

Na rust ging een veel sterker Willem II op jacht naar de 2-0, die voortdurend in de lucht hing. Maar nadat schoten van Vangelis Pavlidis, Nunnely en Pol Llonch niets hadden opgeleverd, was het beste er wel vanaf bij de thuisploeg.

Heracles was eenmaal dicht bij de gelijkmaker via Cyriel Dessers en Tim Breukers, maar de inzet van Dessers werd geblokt en de bal van Breukers van de lijn gehaald.

Willem II hield de drie punten daardoor in Tilburg en staat weer op gelijke hoogte met Feyenoord, op plek drie.

Holmén blij met sporadisch doelpunt, Dessers wil niks van crisis weten
Statistieken

STER reclame