Dries Devenyns toont trots zijn trofee Pro Shots

Dries Devenyns heeft de Cadel Evans Great Ocean Road Race gewonnen. De Belg van Deceuninck-QuickStep klopte na 171 kilometer koers de Rus Pavel Sivakov in de sprint.

Op de derde en laatste beklimming van de Challambra Crescent (800 meter à 9,8 procent) viel Simon Yates aan en hij kreeg gezelschap van Jay McCarthy, Jens Keukeleire, Sivakov, Devenyns, Dylan van Baarle en Daryl Impey, ploeggenoot van Yates bij Mitchelton-Scott.

Het duo van Mitchelton-Scott kon het voordeel in de groep echter niet uitspelen en had met nog vijf kilometer te rijden geen antwoord op de demarrage van Sivakov.

750ste zege

De 22-jarige Rus werd vervolgens bijgehaald door Devenyns en de veertien jaar oudere Belg, die doorgaans een knechtenrol in de topformatie vervult, sprintte vanuit het wiel naar de zege. Het was voor Deceuninck-Quickstep de 750ste zege sinds de oprichting van de ploeg in 2003.

Voor Devenyns was het pas de eerste keer dat hij winnend over de streep kwam in WorldTour-koers. "Dit is een heel speciale dag voor mij. Ik hou heel veel van deze wedstrijd, ik hou van koersen in Australië en ik voel me hier altijd goed", aldus de Belgische renner.

STER reclame