De auto waarmee de reeks ongelukken begon SQ Vision

Op de A2 bij Liempde zijn vannacht enkele ongelukken gebeurd, waarbij twee gewonden vielen. Een auto kwam met een vrachtwagen in aanraking en sloeg over de kop.

Toen agenten op de plek aankwamen, was deze auto leeg. Agenten vonden een man die erin had gezeten zondagochtend in een ziekenhuis in de omgeving.

"Mensen gingen naar de auto toe om te kijken hoe het met de inzittenden ging, maar ze troffen niemand aan. We zijn met warmtebeelden gaan zoeken of ze misschien uit de auto waren geslingerd", zegt een politiewoordvoerder.

Blaastest

Toen ze niemand vonden, gingen agenten naar ziekenhuizen in de omgeving. In een daarvan gaf een man toe dat hij in de auto had gezeten. Het is nog onduidelijk of dit de bestuurder was of een passagier.

"Hij was aanspreekbaar en is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan, of iemand heeft hem gebracht." Hij heeft een blaastest gedaan, maar de uitslag wist een woordvoerder nog niet.

Onderzocht wordt hoe het heeft kunnen gebeuren en waarom de man is weggegaan. "Het is sowieso niet tof en ook strafbaar als je een ongeval verlaat. Waarom doe je dat?", vraagt de zegsman zich af.

Zes auto's

Na de eerste botsing tussen de auto en de vrachtwagen, konden enkele andere auto's niet op tijd uitwijken en reden op elkaar. Ook werd een auto van Rijkswaterstaat die de weg afsloot aangereden. In totaal waren er zes auto's betrokken bij de ongelukken.

De andere gewonde, uit een andere auto, werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe beiden er precies aan toe zijn.

Sommige auto's moesten weg getakeld worden. De snelweg tussen Den Bosch en Eindhoven werd enige uren afgesloten.

STER reclame