Twente slaat in slotfase toe tegen Sparta en pakt eerste zege sinds november

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Sparta

FC Twente heeft voor het eerst sinds 10 november weer eens gewonnen in de eredivisie. In Enschede boekte de ploeg van Gonzalo García García een 2-0 zege op Sparta Rotterdam.

FC Twente had in het weinig spectaculaire duel het meeste balbezit, maar kwam 79 minuten lang nauwelijks in de buurt van een treffer. Ook Sparta creëerde niet veel. Alleen Mohamed Rayhi dwong Twente-doelman Joël Drommel een keer tot een redding.

Bijen breekt de ban

Pas in het laatste kwartier gebeurde er wat meer. Peet Bijen kopte uit een corner van Aitor Cantalapiedra de 1-0 binnen en even later moest Rayhi met zijn tweede gele kaart het veld verlaten.

Peet Bijen kopt de 1-0 binnen in de 79ste minuut

In de 90ste minuut maakte Ajax-huurling Noa Lang bij zijn thuisdebuut voor Twente zijn vierde goal van het seizoen. De vorige drie maakte hij ook in de Grolsch Veste, maar wel voor Ajax.

'Te statisch'

"Ik denk dat we de eerste helft slecht hebben gespeeld", analyseerde doelpuntenmaker Lang na de wedstrijd. "We waren te statisch. Maar de tweede helft hebben we, met het publiek erachter, gestreden voor elke meter."

Sparta-trainer Henk Fraser was ondanks het verlies best tevreden over het spel van zijn ploeg. "Als wij de goal maken en winnen, zegt iedereen: Sparta heeft een hele volwassen wedstrijd gespeeld", aldus Fraser.

Bekijk hieronder de reacties van doelpuntenmakers Peet Bijen, Noa Lang en Sparta-trainer Henk Fraser:

Twente komt dankzij de overwinning op gelijke hoogte met Sparta, dat elfde staat op de ranglijst. Beide ploegen hebben nu 24 punten.