Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - Vitesse

Vitesse en ADO Den Haag hebben in een tegenvallend duel met 0-0 gelijkgespeeld. ADO Den Haag trad vanwege het 115-jarig bestaan aan in shirts die refereerden aan het succesvolle seizoen 1985/86, maar in de eerste helft deed het weinig om het publiek te laten delen in het feest.

Ook Vitesse overtuigde niet, al raakte Riechedly Bazoer met een snoeiharde knal nog wel de buitenkant van de paal.

Het jarige ADO Den Haag in jubileumshirts ProShots

De beste kans van ADO kwam na slordig uitverdedigen van Vitesse-doelman Remko Pasveer. Op de huid gezeten door Crysencio Summerville schoof hij de bal pardoes in de voeten van Thomas Necid, maar Pasveer kon zijn eigen fout nog net herstellen.

Necid stelt geduld Pardew op de proef

Door een andere slordigheid aan Arnhemse zijde kreeg ADO na rust een strafschop. Max Clark liet zich - niet voor het eerst - verrassen door Summerville, die een zwakke voorzet afleverde. Doekhi zag de instormende Meijers echter over het hoofd, haakte de ADO-aanvoerder en moest dat - op advies van de VAR - bekopen met een strafschop.

Nadat John Goossens vorige week tegen FC Utrecht had gemist vanaf elf meter, stuitte Necid nu tot twee keer toe op Pasveer. Even later kreeg de Tsjech nog een opgelegde kans, maar weer lag Pasveer in de weg.

Daarmee was het geduld van trainer Alan Pardew voldoende op de proef gesteld: Necid werd vervangen door Michiel Kramer en die vond vrijwel meteen het Arnhemse doel. De invaller stond echter buitenspel.

Vitesse-trainer Edward Sturing oogt ontevreden in het duel met ADO Den Haag Pro Shots

Vitesse bakte er in de tweede helft helemaal niets meer van, tot afgrijzen van trainer Edward Sturing. Doekhi hield Kramer nog met een uiterste tackle nog van een goal en in de slotfase koesterden de Arnhemmers het punt.

Pasveer heeft opvallende verklaring: 'Topvorm dankzij Sloetski'

"Ik ben heel blij met het punt", stelde Sturing na afloop. "Want dit punt was totaal onverdiend en hebben we te danken aan onze keeper."

Die doelman, Remko Pasveer, voorkwam met puike reddingen en een gekeerde strafschop dat Vitesse de eerste nederlaag sinds het vertrek van Leonid Sloetski.

Pasveer is de Russische oefenmeester zeker niet vergeten, ook al begon hij bij hem op de bank. "Sloetski heeft mij als mens altijd geholpen, ook toen ik op de bank zat. Humor is voor mij altijd belangrijk en hij heeft bij mij voor een keerpunt gezorgd."

Ook ADO-trainer Alan Pardew kon uiteindelijk wel leven met een punt. "Natuurlijk hadden we moeten scoren, zeker uit die penalty. Maar tegen het einde begon ik ook te vrezen voor een tegentreffer. Het is jammer dat we het jubileum niet hebben kunnen opluisteren met een zege."

Statistieken

STER reclame