Het gaat niet naar de zin van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen

Schreuder doet Bosz het lachen vergaan, Bayern nieuwe koploper

Na drie zeges op rij heeft Peter Bosz met Bayer Leverkusen een nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij het TSG 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder - die andere Nederlandse coach in de Bundesliga - werd met 2-1 verloren.

Moussa Diaby zette Leverkusen snel op voorsprong, maar Andrej Kramaric en Robert Skov bezorgden de thuisploeg de overwinning. in de slotfase was er bij Leverkusen nog rood voor Kerem Demirbay.

Door de nederlaag moet Bosz weer in de achtervolging om een Champions League-ticket te bemachtigen. Leverkusen staat nu vijfde op vier punten van de benodigde vierde plaats. Hoffenheim is zevende.

Bayern neemt leiding over van Leipzig

Bayern München nam de koppositie over van RB Leipzig door met 3-1 te winnen bij 1. FSV Mainz 05. Jeremiah St. Juste scoorde voor de thuisploeg. Leipzig speelde daarna thuis met 2-2 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach na een 0-2 achterstand.

Top van de Bundesliga

1. FC Bayern München 20-42 (58-23)
2. RB Leipzig 20-41 (53-25)
3. Borussia Dortmund 20-39 (56-28)
4. Borussia Mönchengladbach 20-39 (38-23)
5. Bayer 04 Leverkusen 20-34 (31-24)

Erling Braut Haaland was opnieuw van waarde voor Borussia Dortmund, dat thuis met 5-0 wist te winnen van Union Berlin. De 19-jarige Noorse spits, in de winterstop overgekomen van Red Bull Salzburg, scoorde tweemaal en staat nu op zeven treffers in 135 minuten voor Dortmund.

De thuisploeg zat snel op rozen. Na een klein kwartier opende Jadon Sancho de score en vijf minuten later scoorde Haaland. Na rust waren Marco Reus en Axel Witsel trefzeker en zorgde Haaland voor de 5-0.