BMX'er Kimmann wint eerste wereldbeker Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

BMX'er Niek Kimmann heeft de eerste wereldbekerwedstrijd van het jaar gewonnen. Hij leidde in de finale in het Australische Shepparton van start tot finish.

Kimmann reed voor de finale vier races. Hij won zijn eerste drie, maar overleefde vervolgens met de vierde plaats maar ternauwernood de halve finales.

De 23-jarige Kimmann veroverde de afgelopen twee jaar de wereldbeker. In 2018 won hij zes van de tien races en vorig jaar was hij met vijf uit acht nog dominanter.

Van Gendt toeschouwer

Een van de toeschouwers in Shepparton was Twan van Gendt. De regerend wereldkampioen BMX moest gedwongen toekijken, nadat hij vorige maand bij een krachttraining een zware handblessure had opgelopen.

Van Gendt staat naar verwachting minstens twee maanden buitenspel. Ook zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio onzeker geworden, vertelde hij aan de NOS.

Van Gendt: 'Grote uitdaging nu om Spelen te halen'

Bij de vrouwen had Nederland met Laura Smulders en Judy Baauw twee ijzers in het vuur, maar dat leverde geen medailles op.

Smulders, die al vier jaar op rij het wereldbekerklassement wist te winnen, kwam als vierde over de finish. Baauw werd zesde.

De overwinning in Shepparton ging naar regerend wereldkampioene Alise Willoughby uit Amerika.

STER reclame