Michael van Gerwen
NOS Sport

Valse start voor Van Gerwen; nederlaag in eerste ronde Masters

Darter Michael van Gerwen is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. De drievoudig wereldkampioen ging vrijdagavond bij de Ladbrokes Masters in Milton Keynes al onderuit in de eerste ronde.

Van Gerwen, die het major-toernooi de afgelopen vijf jaar op zijn naam schreef en er nog nooit een wedstrijd verloor, moest zijn meerdere erkennen in de Welshman Johnny Clayton, 10-6.

Aan het toernooi doen de beste zestien spelers van dartsbond PDC mee, Van Gerwen is de nummer 1 van de wereldranglijst, Clayton de nummer 16.

Darter van het Jaar

De Brabander werd een dag eerder nog gekozen tot beste darter van het jaar, ook al verloor hij op nieuwjaarsdag in de WK-finale van de Schot Peter Wright.

Het breekpunt in de partij tegen Clayton lag in de dertiende leg, toen Van Gerwen drie pijlen voor de dubbel miste en Clayton vervolgens met 92 uitgooide. De Welshman kwam daarmee 8-5 voor en maakte er zelfs 9-5 van.

Van Gerwen, die onlangs overstapte naar een nieuwe pijlenleverancier, stribbelde nog even tegen en kwam met een 164-finish nog tot 9-6, maar Clayton trok in de volgende leg de partij naar zich toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl