AFP
NOS Wielrennen

Ineos haalt triatleet Wurf tijdelijk terug naar peloton

Wielerploeg Ineos, werkgever van onder anderen Tourwinnaars Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas heeft al snel een vervanger gevonden voor Vasil Kirijenka. Triatleet Cameron Wurf is voor een groot deel van het seizoen te zien in het rood-zwart van de Britse wielerploeg. In oktober zal hij weer aan de start verschijnen van het WK Ironman op Hawaii, waar hij vorig jaar beslag legde op de vijfde plaats

Nadat donderdag bekend was geworden dat de Wit-Rus Kirijenka noodgewongen een punt achter zijn carrière moest zetten wegens hartproblemen, kon de ploeg snel schakelen. Wurf (36) is dan ook geen onbekende voor Ineos. Hij wordt getraind door Tim Kerrison, een van de drijvende krachten bij het team. Daarnaast duikt Wurf regelmatig op bij trainingsritten van Froome en Thomas.

Wurf, die zondag in zijn thuisland Australië al zijn opwachting maakt voor Ineos op WorldTour-niveau, is geen totale onbekende in het profpeloton. Van 2007 tot 2014 reed hij onder andere voor Liquigas en Cannondale.

Roeier in 2004

Hardlopen, zwemmen en fietsen zijn niet de enige sporten waar Wurf in uitblinkt. In 2004 nam Wurf als roeier deel aan de Spelen van Athene.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl