Bruno Fernandes in duel met PSV'er Pablo Rosario in de Europa League, eerder dit seizoen
NOS Voetbal

Manchester United legt 55 miljoen euro neer voor Bruno Fernandes

Manchester United heeft zich versterkt met Bruno Fernandes. De Portugese middenvelder komt per direct over van Sporting Portugal. United betaalt 55 miljoen euro voor de 25-jarige Fernandes. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen naar 80 miljoen.

Met de eerste winteraankoop hoopt United de juiste speler te hebben gevonden om weer naar boven te kunnen kijken. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer maakt een teleurstellend seizoen door; het wist van de 24 competitiewedstrijden slechts 9 keer te winnen. United heeft problemen met de bezetting van het middenveld door de blessures van Paul Pogba en Scott McTominay.

Manchester United staat momenteel vijfde in de Premier League, met zes punten achterstand op nummer vier Chelsea. Een plek bij de topvier in Engeland geeft aan het einde van het seizoen recht op Champions League-voetbal voor komend jaar.

Het is voor Fernandes niet het eerste buitenlandse avontuur. Hij speelde eerder al voor Udinese en Sampdoria, maar werd in die periode nooit opgepikt door topclubs. In 2017 tekende hij bij Sporting Portugal en daar groeide hij uit tot een smaakmaker in de Portugese competitie en de Europa League. Dit seizoen was hij in 22 wedstrijden al goed voor 13 doelpunten en 10 assists.

Nieuwe concurrent voor Luuk de Jong

Sevilla, de club van spits Luuk de Jong, heeft Suso aangetrokken. De Spaanse aanvaller wordt de rest van het seizoen gehuurd van AC Milan en daarna, onder bepaalde voorwaarden, definitief overgenomen.

De 26-jarige Suso kwam dit seizoen een keer tot scoren in zestien optredens in de Italiaanse Serie A. Hij speelde sinds begin 2015 voor AC Milan en werd tussendoor nog even verhuurd aan Genoa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl