AFP
NOS Sport

Yamaha vervangt Rossi (40) volgend jaar voor revelatie Quartararo

Hoewel de 40-jarige motorcoureur Valentino Rossi een besluit over zijn toekomst heeft uitgesteld tot halverwege dit jaar, heeft zijn team Yamaha al wel een keuze gemaakt: volgend seizoen neemt de 20 jaar jongere Fransman Fabio Quartararo de plaats in van de negenvoudig wereldkampioen bij het fabrieksteam.

Omdat Yamaha gisteren het contract met Maverick Viñales met twee jaar heeft verlengd, is er in 2021 geen plaats meer voor Rossi, een van de succesvolste motorcoureurs aller tijden. De Italiaan werd zeven keer wereldkampioen in de koningsklasse van de motorsport, de MotoGP. Alleen zijn landgenoot Giacomo Agostini veroverde - eind jaren 60, begin jaren 70 - meer WK-titels (8) in die klasse, destijds de 500CC geheten.

'Geen overhaaste beslissing'

Of Rossi de motorsport volgend jaar vaarwel zegt, is nog niet bekend. Als het motorsporticoon nog een jaar door wil gaan, dan kan hij in ieder geval wel rekenen op steun van Yamaha. Dat maakte het team vandaag al bekend.

"Yamaha vroeg mij aan het begin van het jaar of ik, in verband met ontwikkelingen op de rijdersmarkt, een besluit kon nemen over mijn toekomst", legt Rossi uit in een verklaring. "Ik heb bij het team aangegeven dat ik geen overhaaste beslissing wilde nemen en dat ik meer tijd nodig heb", aldus de Italiaan die in maart begint aan zijn 21ste seizoen in de MotoGP en zijn 15e in dienst van Yamaha.

Franse revelatie

Met Quartararo heeft Yamaha de revelatie van het afgelopen MotoGP-seizoen vastgelegd als vervanger van Rossi. De 20-jarige Fransman werd in zijn debuutjaar vijf keer tweede, eindigde als vijfde in de WK-stand en was bij veel races de belangrijkste uitdager van de Spaanse wereldkampioen Marc Márquez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl