NOS NieuwsAangepast

Meer vaccinaties na nieuw geval van hepatitis A in Schoonhoven

In Schoonhoven is opnieuw een kind besmet geraakt met hepatitis A. Om verspreiding in de Zuid-Hollandse plaats te voorkomen, gaat de GGD op de school van het kind alle medewerkers en leerlingen van groep 1 tot en met 3 vaccineren.

Omdat het kind ook naar de buitenschoolse opvang gaat, wordt daar ook iedereen die risico loopt ingeënt. De vaccinatie wordt aangeboden aan in totaal 102 kinderen en dertien volwassenen.

De basisschool is een andere dan waar vorige week werd gevaccineerd. Donderdag kregen 220 leerlingen en medewerkers van een school in Schoonhoven een prik nadat vier kinderen en een leerkracht besmet waren geraakt.

Het eerste geval van hepatitis A in de regio werd ontdekt op 16 januari. Tot nu toe zijn in Schoonhoven en in het nabijgelegen Gouda zeker veertien kinderen en een leraar besmet.

Dat gebeurde op twee peuteropvanglocaties, twee middelbare scholen en twee basisscholen. Alle ziektegevallen hebben met elkaar te maken, maar op welke manier kan de GGD om privacyredenen niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl