NOS Nieuws

Al jouw vragen over het virus beantwoord (totdat onze correspondent moest stoppen)

Correspondent Sjoerd den Daas beantwoordde vanochtend in een livesessie op Facebook en YouTube vragen over de uitbraak van het coronavirus vanuit het publiek. Hoe gevaarlijk is het virus, wat is de kans op besmetting, helpen die mondkapjes, brengen de Chinezen wel alle informatie naar buiten?

Den Daas beantwoordde die vragen en vele anderen vanaf het terrein van een ziekenhuis in de stad Juijiang. Dat is een stad met vier miljoen inwoners, ten zuidoosten van het gebied rond Wuhan dat door de autoriteiten is afgegrendeld.

Bekijk hier de video van de hele livestream (ruim 25 minuten), waarbij je ook ziet hoe eerst beveiligers van het ziekenhuis proberen in te grijpen en later de politie een eind maakt aan de livesessie:

Sjoerd den Daas en de cameraman werden meegenomen naar een kamertje in het ziekenhuis, waar onder meer hun perskaarten werden gecontroleerd. Na korte tijd konden ze gaan en werden ze naar hun hotel begeleid. De beveiliging van het ziekenhuis bood excuses aan voor het oponthoud en wenste hen een gelukkig Nieuwjaar.

Heb je geen tijd voor de hele video, dan zie je hier de antwoorden op de belangrijkste vragen:

Dit waren de belangrijkste vragen aan onze China-correspondent over het coronavirus

Hier kun je zien hoe Sjoerd den Daas eerst door beveiligers worden weggestuurd en later door politiemensen meegenomen:

China-correspondent Sjoerd den Daas wordt tegengehouden door beveiligers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl