Lidewij Welten in actie bij het EK vorig jaar Pro Shots

De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League het duel met de Verenigde Staten in Chapel Hill met 9-0 gewonnen. Felice Albers opende al vroeg de score na een soepele combinatie tussen Xan de Waard en Frédérique Matla.

Matla verdubbelde de score met een tip-in na een voorzet van Albers. Het was vervolgens Lidewij Welten die met de 3-0 de eerste van haar drie goals maakte. Albers tekende in het derde kwart voor de 4-0.

De Verenigde Staten begonnen weliswaar gedurfd aan de wedstrijd tegen het sterke Nederland, maar konden uiteindelijk geen vuist maken tegen Oranje. In het laatste kwart van de wedstrijd kregen ze nog eens vijf goals om de oren. Welten en Albers voltooiden hun hattrick, tip-ins van Ginella Zerbo en Maria Verschoor zorgden uiteindelijk voor de 9-0 eindstand.

Zespunten-wedstrijd

In de Pro League spelen de teams twee wedstrijden tegen elkaar, de VS en Oranje zouden vrijdagavond en zondagavond tegen elkaar spelen, maar vanwege het overlijden van de Amerikaanse teammanager Larry Amar werd in overleg het eerste duel afgelast.

Volgens de regels van de internationale hockeybond kreeg de winnaar van het tweede duel zodoende zes punten.

Sterke start

Eerder deze maand begonnen de hockeyvrouwen sterk aan het nieuwe seizoen van de Pro League, in en tegen China werden beide wedstrijden gewonnen met 0-3 en 2-4. De ploeg van bondscoach Alyson Annan vliegt nu door naar Argentinië waar het op 15 en 16 februari het volgende duel speelt.

Voor de mannen is er nog een hoop werk aan de winkel, zij begonnen hun Pro League-seizoen met twee nederlagen tegen India. Vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari spelen de hockeymannen tegen Spanje, daarna reist de ploeg onder leiding van bondscoach Max Caldas af naar Argentinië.

STER reclame