Bekijk de samenvatting van Willem II - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Willem II is er niet in geslaagd zijn derde plaats te consolideren. De Tilburgers, die vorige week de winterstop uitkwamen met een knappe zege bij AZ maar midweeks door sc Heerenveen uit de beker werden geknikkerd, bleven thuis op 0-0 steken tegen PEC Zwolle.

PEC startte met drie verdedigers in het centrum en Willem II had moeite om een gaatje te vinden. Mike Tresor Ndayishimiye kreeg wel een kansje, toen hij de bal per ongeluk voor zijn voeten kreeg, maar hij schoot te hoog. Voor PEC was met name Lennart Thy voor rust gevaarlijk, onder meer met een schot in het zijnet.

PEC Zwolle-verdediger Thomas Lam krijgt rood van scheidsrechter Erwin Blank Pro Shots

Na rust had PEC het lastiger: zo verzond Ndayishimiye een prima voorzet, maar stond Vangelis Pavlidis net niet goed opgesteld. PEC kreeg het helemaal zwaar toen Thomas Lam rood kreeg omdat hij het shirt van de doorgebroken Che Nunnely vastpakte. Maar het hield met hangen en wurgen toch stand.

Dankzij het ene puntje kwam Willem II op gelijke hoogte met nummer drie Feyenoord, maar de Rotterdammers kunnen een net iets beter doelsaldo overleggen. Voor de tegen degradatie knokkende Zwollenaren was het een meer dan welkom punt.

Bekijk hieronder de reacties van Willem II-trainer Adrie Koster, PEC-speler Mustafa Saymak en scheidsrechter Erwin Blank:

Koster ziet 'dat wat het niet zijn moest', Saymak is blij met punt
Statistieken Willem II - PEC Zwolle

STER reclame