José Mourinho

Tottenham en Southampton op herhaling in FA Cup, West Ham uitgeschakeld

Tottenham Hotspur moet in een replay plaatsing voor de vijfde ronde van de FA Cup zien veilig te stellen. De ploeg van coach José Mourinho speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Southampton, ook uitkomend in de Premier League.

Met een diagonaal schot met links zette Son Heung-Min de Spurs in de 58ste minuut op voorsprong en leken de bezoekers op weg naar de zege. Sofiane Boufal maakte drie minuten voor tijd echter gelijk in het St. Mary's Stadium.

West Ham out

Voor West Ham United viel het doek tegen West Bromwich Albion uit het Championship, het tweede Engelse niveau. Conor Townsend maakte het enige doelpunt voor de ploeg van oud-West Ham-coach en -speler Slaven Bilic. Newcastle United wacht een replay na de 0-0 thuis tegen Oxford United, uitkomend in de League One, het derde niveau.

Slaven Bilic groet David Moyes (rug) na het laatste fluitsignaal

Erik Pieters was trefzeker voor Burnley, maar zijn doelpunt droeg niet bij aan een thuiszege. Norwich City bleek met 2-1 te sterk. Leicester City ging door een 1-0 zege bij Brentford (Championship) nipt door. Het enige doelpunt van Kelechi Iheanacho viel al in de vierde minuut.

Chelsea door

In de uitwedstrijd tegen Hull City (Championship) verzekerde Chelsea zich ook van een plek in de volgende ronde. De ploeg van trainer Frank Lampard won met 2-1 bij Hull City. Michy Batshuayi en Fikayo Tomori waren trefzeker voor Chelsea, waar het Nederlandse talent Ian Maatsen (17) op de bank zat.